Politic

PD va merge in alegeri cu lozinca: "Moldova merita mai mult"

Partidul Democrat (PD) va merge in alegerile parlamentare din acest an u lozinca: "Moldova merita mai mult!". Despre aceasta a anuntat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, Dumitru Diacov, liderul PD.
INFOTAG, 28 ianuarie 2009, 15:33

Chisinau, 28 ianuarie ( INFOTAG ). Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, el a mentionat ca PD e pregatit "sa se includa serios in alegeri".

"Vrem sa participam la urmatoarea guvernare si sa influentam pozitiv situatia din Moldova dupa alegeri", a declarat liderul PD.

Potrivit lui, situatia care este in prezent in Moldova nu e normala. El a acuzat guvernarea ca-si asuma meritele pentru o pretinsa stabilitate in tara, care, de fapt, apartin muncitorilor moldoveni peste hotare.

"In 2001, muncitorii moldoveni transferau in tara anual $100 mln., iar in 2008 - $2 mlrd. Pe acesti bani si se asigura acea stabilitate cu care se lauda guvernarea", a spus Dumitru Diacov.

El i-a acuzat pe comunisti ca declara ca au creat 250-300 mii noi locuri de munca, dar statistica oficiala arata ca acestea din contra s-au redus cu 250 mii.

Liderul PD crede ca chiar si faptul ca inflatia anuala a fost de 7,3%, lucru cu care se mindresc comunistii, este o dovada a saraciei populatiei.

"Pornim de la aceasta situatie si vom merge din casa in casa sa le spunem oamenilor sa nu creada in minciuni si ca ei merita mai mult, iar PD va fi in stare sa asigure realizarea acestei aspiratii", a mentionat Dumitru Diacov.

Mai multi fruntasi ai partidului au expus pe rind pozitia PD fata de cele mai importante domenii - social, economic, conflictul transnistrean etc.

Intrebat de jurnalisti daca este adevarat ca fiul presedintelui Petru Lucinschi, Chiril Lucinschi, va candida pe listele PD, Dumitru Diacov nici nu a conformat, nici nu a infirmat aceasta stire. El a mentionat ca PD este in negocieri cu mai multe personalitati, inclusiv cu Chiril Lucinschi, si ca toate deciziile pe care le va lua partidul la aceasta tema vor fi facute publice ulterior.

T