Politic

Alegerile din 2009 vor fi foarte grele si dure pentru unele partide politice, Dumitru Braghis

In campania electorala din 2009, partidele politice trebuie sa-si concentreze atentia asupra crizei economice mondiale care a afectat si Republica Moldova si sa propuna masuri de combatere a ei, a declarat Dumitru Braghis, liderul Partidului Social Democrat (PSD) miercuri, 28 ianuarie, la o conferinta de presa, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 28 ianuarie 2009, 15:40

2009-01-28/11:32/ Chisinau (IPN)Braghis a spus ca, „in acest mod, oamenilor le vor fi prezentate programe reale de depasire a situatiei si nu promisiuni electorale". Intrebat care sunt intentiile PSD, liderul fractiunii a spus ca „vor fi create locuri noi de munca inclusiv pentru cetatenii care se vor intoarce acasa de peste hotare, vor fi propuse proiecte investitionale si vor fi folosite ajutoarele oferite de tarile care s-au antrenat sa sustina producatorii de linii tehnologice".

Presedintele PSD s-a aratat indignata ca „majoritatea partidelor de dreapta se declara social-democrate si spun ca lupta pentru binele societatii, dar actiunile lor nu le indreptatesc spusele". Braghis a mentionat ca un exemplu este faptul ca „fractiunile partidelor de dreapta din Consiliul municipal Chisinau (CMC) nu au sustinut initiativa PSD de a acorda compensatii la termificare in mod automat categoriilor vulnerabile".

Solicitat sa comenteze initiativa fractiunii liberal-democrate din CMC de a-l demite pe presedintele consiliului, Eduard Musuc, care este si secretarul general al PSD, Braghis a spus ca „nu este altceva decat un scop politic si o tentativa de a atrage atentia asupra Partidului Liberal Democrat".

„Alegerile din 2009 vor fi foarte grele si dure pentru unele partide politice", a declarat Braghis, referindu-se la faptul ca in ultimul timp membri a tot mai multe formatiuni se plang ca sunt intimidati de organele de forta. Acesta a spus ca nici membrii PSD nu sunt lasati in pace. In dimineata zilei de miercuri, 28 ianuarie, cativa membri ai PSD din Donduseni au fost chemati la politie, unde li s-a incriminat ca „au incalcat legi care nici macar nu exista".

Dumitru Braghis a chemat partidele politice care au semnat Codul de Conduita elaborat de Comisia electorala Centrala, sa se intruneasca saptamanal pentru a discuta in ce masura prevederile acestuia sunt respectate. El a spus ca astfel vor fi dezmintite si zvonurile din societate, recum ca „partidele politice se cearta tot mai des si nu rezolva problemele societatii".

In alta ordine de idei, Braghis a spus ca deputatii PSD vor sustine data de 5 aprilie pentru desfasurarea alegerilor parlamentare, deoarece „alta optiune nu exista si aceasta nu mai poate fi amanata".

T