Politic

PLDM este indignat de felul in care "Moldova-1" a prezentat situatia legata de deblocarea livrarii agentului termic in capitala

Partidul Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) acuza postul public de televiziune de dezinformare a populatiei.
INFOTAG, 13 noiembrie 2008, 17:33

PLDM ESTE INDIGNAT DE FELUL IN CARE "MOLDOVA-1" A PREZENTAT SITUATIA LEGATA DE DEBLOCAREA LIVRARII AGENTULUI TERMIC IN CAPITALA

Chisinau, 13 noembrie ( INFOTAG ). Partidul Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) acuza postul public de televiziune de dezinformare a populatiei. Vlad Filat, liderul formatiunii, a declarat joi in Parlament ca din relatarile permanente ale acestui post pe parcursul zilei de miercuri a reiesit ca consilierii PLDM si AMN au fost acei care nu au dorit ca oamenii sa aiba caldura.

Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, el a declarat ca consilierii PLDM au fost nu impotriva livrarii de agent termic catre locuitorii capitalei, ci impotriva schemei frauduloase votate de Consiliul Municipal Chisinau.

"Memorandumul semnat in acest sens nu prevede o solutie de durata a problemei, ci doar pina la anul nou. Astfel, locuitorii capitalei au devenit prizonieri ai guvernarii comuniste si vor avea de suferit in plina iarna", a mentionat el. Liderul PLDM nu a exclus ca comunistii ar putea organiza din nou in plina iarna o criza in livrarea de agent termic, conducindu-se de interese politice.

Vlad Filat este sigur ca prin acest Memorandum "s-a intins o capcana consumatorilor, dar si municipalitatii".

El a atras atentie ca s-a decis ca municipalitatea va contracta credite de 100 mln. lei de la trei banci, "care nu au fost selectate in conditii de transparenta si sint afiliate puterii".

Deputatul a amintit ca, pentru a se achita cu creditele contractate, municipalitatea va trebui sa vinda terenurile pe care le mai are in proprietate.

In opinia sa, CMC va pierde si terenurile, va plati unor grupuri afiliate guvernarii bani multi, si nici problema aprovizionarii cu agent termic nu o va solutiona.

Vlad Filat s-a aratat convins ca comportamentul consilierilor PLDM a fost unul corect si crede ca televiziunea publica intentionat schimba accentele pentru sa denigra formatiunea pe care o conduce.

T