Social

Partidul Comunistilor dezminte ca Vladimir Voronin a numit candidatul la postul de presedinte

Partidul Comunistilor dezminte informatia precum ca presedintele Vladimir Voronin a spus numele candidatul la postul de presedinte.
INFOTAG, 4 februarie 2009, 17:13

Chisinau, 4 februarie ( INFOTAG ). Informatia respectiva a fost publicata in ajun de presa rusa. Aceste surse spun ca in functia de presedinte va fi numit ex-ambasadorul Moldovei in Rusia, presedintele comisiei parlamentare pentru problemele juridice, petitii numiri si imunitati, Vladimir Turcanu.

"Aceasta informatie nu corespunde realitatii. Moldova este o republica parlamentara, in care seful statului este ales de parlament. De aceea este irationala numirea unui candidat si, mai mult, discutarea acestei candidaturi. Partidul Comunistilor va discuta aceasta problema doar dupa ce va obtine victoria la alegerile parlamentare de la 5 aprilie", a subliniat un reprezentant al partidului intr-o convorbire cu reporterul agentiei INFOTAG.

Acesta a amintit ca lui Voronin de multe ori i s-a pus intrebarea referitoare la loctiitorul sau in functia de presedinte, insa el nu a dat nume. In cadrul unei emisiune televizate de saptamina trecuta Voronin a confirmat ca "are o persoana pentru aceasta functie".

"Desigur, observ candidatii potentiali si ma gindesc la aceasta. Mai mult, il pregatesc pe acest om. Insa, deocamdata, nici el insusi nu stie nimic. Si pentru nimic in lume nu voi spune numele lui. Stiind cum se comporta politicienii din tara, daca voi spune numele, aceasta persoana va fi murdarita. Sau invers, vor incepe sa-l laude si il vor corupe pina la alegeri. Este de nepermis in ambele cazuri. Toate la timpul lor", a declarat Voronin.

Presedintele spune ca, "pentru inceput, este important sa cistigam alegerile pentru a avea posibilitatea de a forma noul guvern si de a alege presedintele".

T