Politic

PSD va fi primul în buletinele de vot

Partidul Social Democrat (PSD) va fi înscris, prealabil, primul în buletinele de vot. Asta după ce joi, la ora 17.00, a avut loc tragerea la sorţi a candidaţilor electorali înregistraţi la Comisia Electorală Centrală (CEC) în prima zi de depunere a dosarelor, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 5 februarie 2009, 17:34

2009-02-05/17:31/ Chisinau (IPN) 17:24/ „Ar fi păcat să zic că nu sunt mulţumit", a declarat preşedintele PSD, Dumitru Braghiş, întrebat de jurnalişti dacă este mulţumit că formaţiunea pe care o conduce va fi inclusă prima în buletinele de vot. Întrebat dacă numărul unu îi spori şansele, Braghiş a răspuns: „Eu cred că şansele o să ni le ofere lucrul pe care îl vom face în campania electorală".

Următorii în buletinele de vot vor fi Partidul Liberal (PL), Alianţa Moldova Noastră (AMN), Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD), Partidul Comuniştilor (PCRM), Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi Partidul Democrat (PD).

Reprezent anţii partidelor au extras numărul de înscriere în buletinele de vot după ordinea în care au fost înregistraţi.

Dosarele depuse de partidele politice vor fi verificate de CEC pe parcursul a maximum şapte zile. În cazul în care dosarul unui partid va fi respins în urma verificării, în mod automat următoarele partide înscrise în buletinul de vot vor urca cu o poziţie.

Pe parcursul zilei de joi, 5 februarie, la CEC s-au înregistrat şapte partide. Primele formaţiuni au fost PL, PPCD, PLDM şi PCRM. Ulterior, s-au înregistrat AMN, PD şi PSD.

Alte formaţiuni politice se pot înregistra până la 5 martie 2009, inclusiv. Dosarele pot fi depuse la CEC în zilele lucrătoare, între ora 9.00 şi 16.00.

În cursa electorală se pot înscrie candidaţi independenţi şi 28 de formaţiuni.

T