Politic

PDM contesta Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale in mijloacele audiovizualului

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a depus o contestatie la Comisia Electorala Centrala (CEC), prin care contesta unele prevederi ale Regulamentului privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 in mijloacele de informare in masa din Republica Moldova.
INFOTAG, 11 februarie 2009, 17:53

Chisinau, 11 februarie ( INFOTAG ). Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, formatiunea atrage atentie asupra faptului ca, potrivit Regulamentului, "dezbaterile vor fi organizate numai dupa expirarea termenului prevazut de Codul electoral pentru inregistrare candidatilor la alegeri, ceea ce inseamna ca aceasta modalitate de agitatie electorala se limiteaza, practic, la ultimele 30 de zile de perioada electorala".

PDM considera ca "aceasta prevedere a Regulamentului contravine Codului electoral si urmeaza a fi declarata ca fiind ilegala" si propune modificarea Regulamentului astfel incit dezbaterile televizate sa poata avea loc pe toata durata campaniei.

"Stabilind restrictia de organizare a dezbaterilor pina la expirarea perioadei de inregistrare a concurentilor electorali, CEC a ingradit dreptul concurentilor electorali inregistrati sa desfasoare, pe parcursul intregii campanii electorale a lor, agitatia electorala prin intermediul dezbaterilor electorale, in cadrul carora sa supuna discutiei programele lor electorale", se spune intr-un comunicat de presa al formatiunii.

T