Politic

Tinerii din PLDM au lansat actiunea "Trimite votul acasa"

Tinerii din Partidul Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) au lansat actiunea "Trimite votul acasa", care are drept scop de a-i convinge pe moldovenii aflati peste hotare sa-si convinga, la rindul lor, rudele de acasa sa voteze "impotriva comunistilor".
INFOTAG, 13 februarie 2009, 18:54

Chisinau, 13 februarie ( INFOTAG ). Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, George Mocanu, liderul aripei de tineret a PLDM, a mentionat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca, la moment, peste hotare, potrivit unor informatii neoficiale, se afla intre 700 mii si un milion de moldoveni.

"Daca fiecare dintre ei ar convinge macar un singur om sa voteze impotriva comunistilor, Moldova ar fi salvata", a declarat el.

George Mocanu sustine ca aceasta este unica solutie ce le ramine moldovenilor de peste hotare in conditiile in care autoritatile au refuzat sa deschida sectii de votare suplimentare peste hotare ca ei sa-si poata exercita dreptul la vot.

"Cetatenii moldoveni de peste hotare sint cea mai activa categorie de alegatori. Pe banii trimisi de ei acasa Moldova a supravietuit in toti acesti ani si era de datoria autoritatilor ca macar dreptul la vot sa le asigure", a spus el.

George Mocanu a mentionat ca tinerii liberal-democrati vor contacta fiecare comunitate a moldovenilor de peste hotare si-i vor convinge sa participe la actiunea "Trimite votul acasa".

 

T