Politic

Filat vrea miniştrii înapoi, sau să primească alţii noi

Prim-ministrul Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM) atenţionează asupra faptului că actualul guvern nu-şi va mai putea îndeplini obligaţiile pe motiv că nu mai are cvorumul necesar pentru adoptarea hotărârilor, după ce 11 membri s-au înscris în campania electorală şi vor fi obligaţi să se degreveze din funcţii.
Moldova Azi, 5 octombrie 2010, 17:22

Din cei 22 de membri ai guvernului Filat, 11 candidează pe listele electorale -trei din partea Partidului Democrat, şi câte patru din partea Alianţei Moldova Noastră şi Partidului Liberal.

Filat a declarat marţi, 5 octombrie în cadrul unei conferinţe la sediul PLDM că va adresa un apel Alianţei pentru Integrare Europeană ca să-i scoată din campania electorală pe miniştri pentru a-şi face munca în guvern, sau să înainteze candidaturile altor membri ai guvernului. "Mă adresez către colegii de AIE să ia în calcul două opţiuni: fie că o parte din membrii guvernului vor fi delegaţi înapoi, fie ca miniștrii incluşi pe listele electorale să fie înlocuiţi", a spus Vlad Filat.

Cu un parlament dizolvat şi cu un guvern care nu poate lua decizii timp de două luni de zile în condiţiile Republicii Moldova, este o situaţie gravă, a mai comentat Filat

În context, el a anunţat că PLDM va depune mai târziu actele pentru înregistrarea în campania electorală, iar o parte din miniştrii care au fost înaintaţi de către formaţiunea sa vor rămâne să activeze la guvern.

Solicitat să comenteze aceste declaraţii, liderul AMN, Serafim Urecheanu a spus că aşteaptă ca Vlad Filat să convoace o şedinţă a AIE, în care să fie discutată problema.

În acelaşi timp, secretarul general al Partidului Democrat, Valeriu Lazăr, care este şi vicepremier, ministru al economiei l-a acuzat pe Filat de populism şi de faptul că nu s-a pregătit de această situaţie, menţionând că miniştrii au trimis mai multe proiecte importante pentru a fi examinate de guvern, dar că acestea nu au fost înaintate la şedinţele executivului.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 

T