Politic

Guvernarea comunistă blochează desfăşurarea campaniei electorale, PLDM

Prim-vicepreşedintele formaţiunii, avocatul Alexandru Tănase, a declarat marţi, 17 februarie, într-o conferinţă de presă că în dimineaţa zilei angajaţii unei companii de publicitate au fost reţinuţi ilegal de poliţia sectorului Râşcani, în momentul în care montau panoul publicitar al PLDM, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 17 februarie 2009, 16:46

2009-02-17/16:39/ Chisinau (IPN) Guvernarea comunistă blochează desfăşurarea campaniei electorale, acuză Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Potrivit lui Tănase, un caz similar s-a produs şi la 16 februarie, când un echipaj al poliţiei sectorului Râşcani a sustras actele şoferului şi a arestat automobilul ce transporta materialele publicitare cu sigla PLDM, împiedicând, astfel, amplasarea altui panou publicitar. „Poliţia a invocat motivul necoordonării conţinutului panoului cu Direcţia arhitecutră şi urbanism a primăriei şi au cerut contractul de plasare a publicităţii. După prezentarea acestuia, angajaţii poliţiei au invocat imposibilitatea de afiş are a publicităţii pe timp de noapte, deşi lucrările se desfăşurau în jur de ora 16.00", a anunţat Alexandru Tănase.

„Agitaţia electorală cu sigla PLDM urma să fie amplasată în spaţiul stabilit în corespundere cu legislaţia electorală, care nu prevede expres necesitatea coordonării publicităţii electorale cu direcţia din cadrul primăriei", a spus Alexandru Tănase, care este şi consilier municipal în Chişinău.

Mihai Godea, şi el prim-vicepreşedinte al PLDM, a subliniat că, deşi montarea panourilor publicitare s-a făcut de o zi, unele dintre ele deja au fost vandalizate.
„Un lucru interesant este faptul că aceste acte de vandalism nu se pot comite fără complicitatea forţelor interne, pentru că panourile publicitare sunt situate pe arterele principale pe unde, de regulă, circulă patrulele de poliţie", a spus Godea.

„Considerăm că implicarea instituţiilor de forţă în scrutinul electoral este absolut ilegală, vo m atrage atenţia organismelor internaţionale care vor monitoriza aceste alegeri", a adăugat Alexandru Tănase.

PLDM spune a depus o sesizare oficială la CEC şi a cerut asigurarea integrităţii panourilor publicitare.

T