Politic

PCRM, avertizat de CEC

Comisia Electorala Centrala (CEC) a avertizat, marti, Partidul Comunistilor din R. Moldova (PCRM) pentru incalcarea regulamentului de desfasurarea campaniei electorale in presa, informeaza Agentia DECA-press.
DECA-press, 24 februarie 2009, 17:37

CEC a cerut, la solicitarea Partidului Democrat din Moldova anularea tuturor spoturilor electorale care contin imagini cu simbolica de stat sau a unor personalitati din strainatate.

CEC a mai obligat PCRM sa retraga aceste spoturi electorale si de pe pagina web a formatiunii.

Reprezentantul PCRM la CEC, Sergiu Sarbu, a declarat ca toate spoturile publicitare au fost deja retrase. In acelasi timp, Sarbu sustine ca PCRM va contesta in instanta spoturile electorale ale mai multor partide care contin exact aceleasi elemente.

Comunistii semnaleaza radierea votantilor aflati peste hotare din listele electorale

Partidul Comunistilor din R. Moldova (PCRM) a cerut astazi Comisiei Electorale Centrale (CEC) interventia pentru a stopa radierea din listele de vot a persoanelor aflate la munca in strainatate, noteaza Agentia DECA-press.

Reprezentantul PCRM la CEC, Sergiu Sarbu, afirma ca in raionul Ungheni are loc radierea in masa a persoanelor din listele electorale. Sarbu a cerut CEC sa stopeze aceste actiuni pentru a nu admite transformarea lor intr-o actiune generala.

Presedintele CEC, Eugen Stirbu, a declarat ca actiunea autoritatilor electorale din Ungheni este nelegitima si a cerut refacerea imediata a listelor. El afirma ca presedintii consiliilor electorale raionale au fost instruiti de CEC in aceasta privinta. *** end - 24.02.2009 [DECA-press]

CEC a respins cererea procurilor de a permite cercetarea penala a unui candidat AMN

Comisia Electorala Centrala (CEC) a respins, marti, cererea Procuraturii Chisinau privind inceperea urmarii penale impotriva lui Veaceslav Platon, candidat pe lista Partidului „Alianta Moldova Noastra" (AMN), informeaza Agentia DECA-press.

Procuratura a cerut permisiunea a-l ancheta pe Platon in stare de arest.

Secretarul CEC, Iuie Ciocan, afirma ca Procuratura poate face uz de aceste instrumente doar dupa ce va finaliza campania electorala.

Platon este banuit de sustragerea avutul proprietarului in proportii deosebit de mari. Procuratura sustine ca acesta detine functia de vicepresedinte al bancii „Moldincombanc", in timp ce in fisa personala inregistrata la CEC figureaza in calitate de consilier juridic.

Putatorul de cuvant al AMN, Victor Osipov, afirma ca aceste acuzatii se inscriu in scenariul aplicat de structurile de forta la adresa concurentilor electorali si in mod special la adresa AMN.

Veaceslav Platon este al 67-lea in lista electorala a AMN. *

T