Politic

UCM a semnat acordul de colaborare cu organizatia moscovita a partidului "Edinaya Rossia"

Partidul Uniunea Centrista din Moldova (UCM), condusa de ex-premierul Vasile Tarlev, a semnat un Acord de colaborare cu organizatia moscovita a Partidului "Edinaya Rossia", al carui lider este primarul Iurii Lujkov.
INFOTAG, 3 martie 2009, 16:04

Chisinau, 3 martie ( INFOTAG ). La conferinta de presa de luni de la INFOTAG LIDERUL UCM a spus ca partidul sau isi construieste relatii de parteneriat cu partidele si organizatiile din tarile vecine ale Moldovei - Ucraina si Romania, precum si cu CSI, fara a mai astepta rezultatele alegerilor din 5 aprilie-

Tarlev a amintit ca partidul sau are semnate deja Acorduri de colaborare cu Partidul Regiunilor din Ucraina, condus de Victor Ianukovici, cu Asociatia producatorilor din Rusia, condusa de Nicolae Rijkov, cu Asociatia producatorilor din Ucraina, condusa de Anatolie Chinah, de origine din Moldova, precum si cu Asociatia din Turcia.

"Ne aflam la etapa semnarii Acordului de colaborare cu Partidul "Edinaya Rossia", condus de prim-ministrul rus Vladimir Putin", a spus Tarlev.

Ex-premierul a comunicat ca in viitorul apropiat va efectua o vizita in Romania si Bulgaria, unde planifica sa semneze Acorduri de colaborare intre UCM si partidele de la conducere din aceste tari.

Referindu-se la politica externa, pe care vrea sa o duca partidul condus de el, Tarlev a spus ca Moldova trebuie sa mentina parteneriatul strategic cu Rusia si Uniunea Europeana cu care Moldova trebuie sa semneze acordul de asociere ca membru.

"Tara noastra trebuie sa devina un teritoriu al prieteniei si colaborarii intre Vest si Est", a spus Tarlev. (Detalii aflati in urmatoarele buletine de stiri ale agentiei INFOTAG).

T