Social

Premierul acuză autorităţile locale de sabotaj

Prim-ministrul Zinaida Greceanâi a dispus executarea necondiţionată a prevederilor legale privind plata salariilor majorate pedagogilor din 11 raioane.
Info-Prim Neo, 5 martie 2009, 17:35

2009-03-05/11:28/ Chisinau (IPN) Premierul a calificat drept sabotare acţiunile celor care nu achită sumele deja primite în conturile autorităţilor publice locale, transmite Info-Prim Neo.

„Banii sunt ţinuţi intenţionat în conturile autorităţilor locale pentru a se introduce o destabilizare în societate", a declarat premierul miercuri, 4 martie, în cadrul şedinţei Guvernului.

Viceprim-ministrul Victor Stepaniuc este de părerea că acţiunile preşedinţilor de raioane şi ale primarilor, care nu respectă decizia Guvernului, au caracter electoral.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Greceanâi a subliniat că la moment Guvernul nu are restanţe la achitarea salariilor, pensiilor şi altor plăţi din contul bugetului de stat şi că nu există îngrijorări cu privire la imposibilitatea achitării lor pentru perioada următoare.

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, Guvernul a alocat 467 mln lei pentru majorări de salarii. La 20 februarie Ministerul Finanţelor a transferat 42 mln lei necesare pentru acoperirea majorării remunerărilor bugetare din luna ianuarie, iar la 2 martie au fost alocate alte 42 mln lei pentru achitarea majorărilor din luna februarie, care vor fi achitate în luna martie curent.

T