Politic

PCRM si-a modificat lista electorala

Partidul Comunistilor din R. Moldova (PCRM) a retras, vineri, opt persoane din lista sa electorala, ca urmare a unui demers depus la Comisia Electorala Centrala (CEC), transmite Agentia DECA-press.
DECA-press, 6 martie 2009, 18:51

Printre cei exclusi din lista se numara Larisa Savga, ministru al Educatiei si Tineretului, presedintele fractiunii PCRM din Consiliul Municipal Chisinau, Svetalana Popa si muzicianul Constantin Moscovici.

PCRM a solicitat modificarea pozitiilor in lista electorala pentru sapte candidati, dar toate acestea au vizat persoane aflate sub numarul de ordine 23. PCRM a evitat sa-si comenteze decizia.

Patru din cele opt persoane excluse din lista, printre care Constantin Moscovici si Larisa Savga, detin cetatenie romana. Din cele opt persoane noi incluse in lista electorala doar una are domiciliul in capitala. *** end - 06.03.2009 [DECA-press]

 Modificari esentiale in lista Uniunii Centriste din Moldova

Partidul Comunistilor din R. Moldova (PCRM) a incercat, vineri, sa determine Comisia Electorala Centrala (CEC) sa respinga includerea in lista electorala a Uniunii Centriste din Moldova (UCM) a lui Nicolae Andronic si Valeri Klimenko, informeaza DECA-press.

Reprezentatul PCRM la CEC, Sergiu Sarbu a prezentat o scrisoare a Ministerului Justitiei prin care cei doi figureaza in Registrul de stat la data de 4 martie drept presedinti ai Partidului Popular Republican si, respectiv, Miscarea social-politica „Ravnopravie". Sarbu afirma ca in aceste conditii cei doi nu pot candida pe lista unui alt partid politic.

CEC insa a stabilit ca dosarele celor doi includ si cererile lor de demisie din functiile pe care le detineau in partidele amintite.

Nicolae Andronic va figura cu numarul patru in lista electorala a UCM, iar Valeri Klimenko cu numarul sapte. In lista electorala a UCM se mai regasesc Nicolae Alexei, fost presedinte al Partidului Legii si Dreptatii, Ion Mereuta fost presedinte al Partidului Umanist.

UCM a retras noua candidati de pe lista sa electorala si a operat 77 de modificari in interiorul listei. UCM a mai inregistrat 15 nume noi in lista sa electorala.

T