Social

Serviciu de taxi, acum şi la sat

Locuitorii satului Mereni, Anenii Noi, pot comanda non-stop la poartă un taxi, pentru a pleca la biserică, la discotecă sau la rude, atât în localitate, cât şi în afara ei.
Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism, 11 martie 2011, 11:20

Ideea îi aparţine unui tânăr de 30 de ani, motivat chiar de consătenii săi să-şi deschidă afacerea.

Pavel Ursu spune că nu a făcut vreun studiu de piaţă, şi nici n-a elaborat vreun business plan pentru a se asigura de eventualele riscuri. În schimb, a investit suflet în afacerea sa, fiind exigent la maxim cu cei patru şoferi, pe care i-a angajat.

Chiar dacă l-a costat un pic mai mult decât pe alţi proprietari de taxi, Pavel a preferat din start să-şi înceapă afacerea cu maşini de calitate, cu un consum rentabil de combustibil şi un design clasic.

Satul Mereni numără peste 6300 de oameni, având o întindere de circa 3 km pe diagonală. Curiozitatea localnicilor de a proba ceva nou, mai în glumă, mai în serios, i-a adus lui Pavel şi primul profit.

Cele 2 maşini marca Skoda pe care le are în gestiune îi aduc lui Pavel zilnic un venit între 300 şi 400 de lei. Cu aceşti bani el acoperă cheltuielile de combustibil şi întreţinere. Şoferii şi persoana de la recepţie deocamdată fac voluntariat.

Pavel a mai lansat în Mereni, la fel în premieră, şi un serviciu de chirie auto, însă acesta deocamdată nu are cerere.

Denis Zavorotnîi, ŞSAJ.

T