Politic

Fiul unui candidat electoral a fost agresat de patru necunoscuti, PLDM

Nicolae Concescu, fiul candidatului Partidului Liberal Democrat din Moldova Dumitru Concescu, spune ca a fost maltratat de patru persoane care s-au prezentat ca fiind politisti, dar au refuzat sa se legitimeze.
Info-Prim Neo, 12 martie 2009, 17:41

2009-03-12/13:07/ Chisinau (IPN) Tanarul a povestit joi, 12 martie, intr-o conferinta de presa, ca marti seara, pe la ora 18.00, in orasul Drochia, patru indivizi i-au ordonat sa opreasca masina. Folosind un limbaj necenzurat si lovind cu picioarele in masina, acestia i-au cerut actele, transmite Info-Prim Neo.

„Mi-au zis ca, daca vor gasi materiale electorale anticomuniste sau orice tip de publicitate electorala, s-ar putea sa am probleme", a relatat Nicolae Concescu. El a mai spus ca in momentul in care a incercat sa dea telefon, a fost lovit in fata si in piept, dupa care a fost urcat cu forta in masina celor patru, unde a fost luat la intrebari. Tanarul spune ca cei patru agresori i-au cerut sa semneze o declaratie ca nu are pretentii fata de ei. De asemenea, i-au cerut sa nu povesteasca nimanui despre incident.

Vladimir Filat, presedintele PLDM, crede ca aceasta actiune este organizata de actuala guvernare si se inscrie intr-un sir de intimidari la care sunt supusi candidatii electorali ai formatiunii de la inceputul acestei campanii. „Calificam acest act ca fiind o actiune a guvernarii indreptata impotriva unui oponent electoral, cu scopul de a intimida si de a influenta rezultatul alegerilor din aceasta primavara", a declarat Filat.

Potrivit liderului liberal-democrat, procurorului general al Republicii Moldova i-a fost adresata o plangere privind retinerea abuziva a lui Nicolae Concescu, cu cererea ca colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne care l-au maltratat sa fie trasi la raspundere.

In aceeasi conferinta de presa, Vladimir Filat a dezmintit ca partidul pe care il conduce ar oferi sume de bani participantilor la mitinguri sau intalniri electorale. „Este imposibil sa platesti 20.000 de oameni", a spus Filat.

T