Politic

Dezbaterile electorale de la „Teleradio Balti" au fost suspendate

Consiliul Electoral de Circumscriptie Balti a dispus, joi, suspendarea dezbaterilor electorale la Compania publica „Teleradio-Balti" (TVB) in rezultatul a doua contestatii care au fost depuse de reprezentantii Partidului Comunistilor din R. Moldova (PCRM) si Partidului Popular Crestin Democrat (PPCD), informeaza Agentia Monitor Media.
DECA-press, 13 martie 2009, 17:31

Reprezentantul PCRM in Consiliu, Octavian Mahu, sustine ca TVB a aplicat practici discriminatorii fata de unii concurenti electorali in procesul de organizare a primei emisiuni de dezbateri electorale din 10 martie si ca respectiva companie nu si-a adus in ordine regulamentele interne ce tin de campania electorala in corespundere cu legislatia.

De discriminare din partea TVB s-a plans si PPCD.

Autoritatea electorala din Balti a remis spre examinare contestatia la Comisia Electorala Centrala, dar a dispus, totodata, suspendarea dezbaterilor electorale pana la adoptarea unei decizii.

La 13 martie, TVB urma sa organizeze a doua runda de dezbateri electorale.

Reprezentantii TVB sustin ca decizia autoritatii electorale din Balti au creat dificultati in ce priveste realizarea graficului dezbaterilor pentru timpul ramas pana la alegeri.

Actionarul majoritar al Companiei publice „Teleradio-Balti" este Consiliul Municipal Balti, unde comunistii detin majoritatea.

© AGENTIA „MONITOR MEDIA"

T