Social

Albasat TV, in continuare urmarit de organele de drept

Cererea fondatorilor holdingului „Euronova Media Grup" privind incetarea actiunilor de urmarire a postului local de televiziune „Albasat TV" din Nisporeni este lipsita de reactie. Organele de politie au mai deschis un dosar penal, iar directorul postului a fost amendat, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 13 martie 2009, 18:40

2009-03-13/15:55/ Chisinau (IPN) Valeriu Saharneanu, directorul holdingului „Euronova Media Grup", din care face parte si „Albasat TV", sustine ca urmaririle penale si verificarile continue impiedica institutia sa-si indeplineasca angajamentul de a informa publicul cat mai deplin si obiectiv despre campania electorala, intrucat angajatii ei sunt mereu chemati si tinuti la organele de politie.

Directorului postului de televiziune „Albasat TV", Efim Bardan, i-a fost deschis un dosar penal pentru falsificarea probelor si escrocherie, cerandu-i-se sa prezinte materialele video din anul 2006. La 13 martie curent, Efim Bardan a fost chemat la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei (CCCEC), in urma depunerii unei plangeri din partea Comisariatului raional de politie din Nisporeni, precum ca directorul ar fi ingradit accesul politiei la efectuarea perchezitiei sediului. Pentru acest caz, directorul s-a ales cu amenda in marime de 3000 lei.

„Vom contesta aceasta decizie in instanta de judecata, fiindca o consideram nelegala. Explicatia acestui comportament nu poate fi alta decat executarea unei comenzi politice care urmareste hartuirea postului de televiziune in plina campanie electorala", a spus Bardan.

Actionarul holdingului, Veaceslav Tabuleac, directorul postului de radio „Vocea Basarabiei", este de parerea ca asemenea procese nedemocratice pericliteaza atragerea investitiilor straine in institutiile media locale.

In acelasi timp, Efim Bardan, a informat reprezentantii mass-media ca studioul continua sa functioneze fara intrerupere. „Albasat TV" a anuntat pentru prima data desfasurarea dezbaterilor electorale, care vor incepe la 18 martie.

Avand in vedere lipsa de reactie din partea Comisiei Electorale Centrale si a altor institutii abilitate ale statului, fondatorii holdingului au atentionat Consiliul Europei, Comisia Europeana si alte organizatii europene care monitorizeaza respectarea standardelor democratice pe marginea acestui caz.

T