Politic

PD acuza autoritatile de presiuni exercitate asupra mediului de afaceri

In declaratia partidului se mentioneaza ca "declinul economic al Republicii Moldova este o consecinta a incapacitatii actualei guvernari de a face fata solicitarilor timpului, dar si a ingerintelor brutale ale politicului in mediul de afaceri".
INFOTAG, 16 martie 2009, 17:04

Chisinau, 16 martie ( INFOTAG ). "In timp ce deficitul comercial a atins cote alarmante, iar producatorii autohtoni sint abandonati in voia soartei, se atesta tot mai multe cazuri de exercitare de presiuni asupra oamenilor de afaceri, cu scopul fie de a-i obliga la contributie, fie de a-i deposeda de afaceri", se spune in declaratie.

Partidul aduce drept exemplu compania "ASCOM" si aminteste ca presedintele Vladimir Voronin a scris o scrisoare presedintelui din Kazahstan, Nursultan Nazarbaev, in care se aduc acuzatii serioase conducerii acestei companii", care lucreaza in Kazahstan.

"Fara nici un argument, mai mult pe motive politice, se denigreaza o companie care activeaza cu succes pe parcursul a multor ani, care a oferit locuri de munca si care a platit salarii la mii de cetateni ai tarii noastre", se spune in declaratie.

PD sustine ca acest caz a avut "rezonanta negativa pe plan national si international" si cere presedintelui "sa isi retraga denuntul si sa pedepseasca subalternii care l-au instigat la aceste actiuni".

T