Politic

PLDM lanseaza actiunea „Voteaza fara frica"

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) lanseaza o actiune ampla cu genericul: „Voteaza fara frica". Actiunea va incepe cu un miting, preconizat pentru duminica, 22 martie, in Piata Marii Adunari Nationale, insotit de un mars de protest in centrul capitalei.
Info-Prim Neo, 16 martie 2009, 17:25

2009-03-16/15:22/ Chisinau (IPN) Despre actiunile intreprinse in scopul asigurarii dreptului la vot al cetatenilor, a comunicat luni, 16 martie, intr-o conferinta de presa liderul PLDM, Vlad Filat, transmite Info-Prim Neo.

„Dorim foarte mult sa demonstram cetatenilor R. Moldova ca nu au de ce sa le fie frica, sa le mai spunem inca o data ca, votand pentru o guvernare democratica, tara noastra va avea un viitor liber si prosper", a declarat Vlad Filat.

Liderul PLDM a facut un apel public si catre organele de politie, ca acestea, in ziua de duminica, 22 martie, sa fie prezente la actiunea de protest si sa asigure buna desfasurarea a acesteia. Filat a amintit ca la protestul din 22 februarie nu a fost prezent niciun politist.

Vitalie Nagacevschi, candidat pe lista electorala a PLDM, a mentionat ca actiunile preconizate de formatiune vor ajuta cetatenii sa-si expuna public punctele de vedere. „PLDM si-a asumat obligatia sa nu lase fara atentie nicio actiune de intimidare din partea institutiilor de stat. Dupa 5 aprilie, fiecare persoana, implicata in intimidarea concurentilor electorali, va raspunde in masura in care a incalcat atributiile stabilite de legislatia R. Moldova".

Sirul de actiuni, care va porni la 22 martie, va continua. Potrivit PLDM, la proteste vor participa si observatori internationali.

T