Politic

Voronin şi Smirnov se vor mai întâlni o dată

Vladimir Voronin a informat şefii misiunilor diplomatice acreditate în R. Moldova, că la Moscova s-a convenit asupra organizării la 25 martie a unei noi întâlniri dintre cei doi lideri.
Info-Prim, 19 martie 2009, 19:17

Preşedintele R. Moldova, Vladimir Voronin, şi liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, se vor întâlni la 25 martie, la o săptămână după semnarea Declaraţiei comune la Moscova, transmite Info-Prim Neo cu referire la Serviciul de presă al preşedintelui.

Vladimir Voronin a informat joi, 19 martie, şefii misiunilor diplomatice ale statelor membre ale UE, OSCE, CE, a SUA şi Ucrainei, acreditate în R. Moldova, că la Moscova s-a convenit asupra organizării la 25 martie a unei noi întâlniri dintre cei doi lideri. Potrivit Preşedinţiei, în cadrul întrevederii urmează a fi evaluată activitatea desfăşurată de cele opt grupuri de lucru pentru elaborarea măsurilor de consolidare a încrederii între Chişinău şi Tiraspol şi trasate noi sarcini în acest sens.

Preşedintele a informat reprezentanţii misiunilor diplomatice despre rezultatele vizitei efectuate la Moscova. Voronin a accentuat caracterul sincer şi constructiv al discuţiilor purtate cu preşedin tele rus Dmitri Medvedev pe tema reglementării conflictului transnistrean, ceea ce a determinat în mare rezultatele consultărilor desfăşurate ulterior cu participarea şefului administraţiei de la Tiraspol.

Şeful statului a estimat că Dmitri Medvedev a reiterat disponibilitatea părţii ruse de a contribui la activizarea negocierilor privind reglementarea transnistreană în formatul 5+2, ceea ce şi-a găsit reflectare şi în declaraţia semnată la Moscova cu privire la soluţionarea problemei transnistrene.

Vladimir Voronin a mai evidenţiat că la Moscova a fost trasat obiectivul transformării operaţiunii actuale de menţinere a păcii în operaţiune de garantare a păcii sub egida OSCE. De asemenea, preşedintele a ţinut să accentueze momentul stipulării în declaraţie a termenului reluării procesului de negocieri în formatul 5+2 în prima jumătate a anului 2009.

 

T