Politic

PLDM neagă că ar plăti protestatarii

Partidul Liberal Democrat (PLDM) neagă că ar plăti bani pentru prezenţa la acţiunile pe care le organizează. Luni, 23 martie, la o conferinţă de presă a formaţiunii, Ion Panciuc - una dintre figurile care apar în spoturile anti-PLDM - a spus că imaginile sunt trucate, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 23 martie 2009, 17:16

2009-03-23/13:48/ Chisinau (IPN) „În timpul mitingului m-au filmat şi m-au întrebat pentru ce am venit la miting. Eu le-am răspuns că am venit pentru a schimba ceva în ţara asta. N-am văzut nimic, nicio copeică. Nu înţeleg de unde s-au luat aceste cuvinte. Poate l-au schimbat dumnealor", a menţionat locuitorul satului Ceadâr din raionul Leova.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat a spus că după alegeri vor fi iniţiate procese în judecată pe marginea acestui fapt. „Este naiv şi cinic ca pentru anumite sume de bani oamenii să vină la un miting. În urma investigaţiilor făcute, PLDM a identificat care este schema instituţiilor pro-guvernamentale în elaborarea ac estor materiale. Persoana este întrebată de unde vine şi câţi sunt. Dacă, de exemplu, răspunde că sunt 50 iar data trecută au fost 150, jurnalistul substituie întrebarea iniţială cu alta: cât vi s-a plătit", a declarat Filat.

Liderii PLDM spun că au depus adresări către Comisia Electorală Centrală, Consiliul Coordonator al Audiovizualului şi instituţiile media care au plasat această informaţie, prin care se cere prezentarea interviurilor complete.

În altă ordine de idei, aceştia au acuzat că activiştii PLDM sunt în continuare persecutaţi. „În seara zilei de 21 martie, reprezentanţii organelor de forţă au avertizat toţi proprietarii de autocare că, dacă vor asigura cu mijloace de transport deplasarea cetăţenilor din Bălţi la protestul PLDM de pe 22 martie, vor rămâne fără licenţă. Şi comisarul raionului Orhei a dat indicaţii similare", a spus Vlad Filat.

În cadrul mitingului din din 22 martie, organizat de PLDM în Piaţa Marii Adun ări Naţionale, a fost adoptată o rezoluţia prin care s-a cerut guvernării să respecte dreptului omului, să acorde condiţiile necesare prin care cetăţeanul R. Moldova să-şi exprime liber, fără presiuni opţiunea sa de vot. Mitingul a fost succedat de un marş pe bd. Ştefan cel Mare.

T