Economic

CSJ susţine că monumentul de arhitectură de pe strada vlaicu pîrcălab, 71 a fost demolat legal

Curtea Supremă de Justiţie susţine că Monumentul de arhitectură de importanţă istorică de pe strada Vlaicu Pîrcălab, 71 a fost demolat legal.
INFOTAG, 29 iunie 2011, 17:16

Potrivit comunicatului de presă al CSJ, monumentul a fost demolat legal, în condiţiile în care chiar funcţionarii Primăriei Chişinău au eliberat companiei "Leopress" autorizaţia de desfiinţare şi certificatul de urbanism din 2 iulie 2008, prin care a fost permisă demolarea imobilului respectiv şi edificarea altei construcţii în baza documentaţiei de proiect prezentate.

Potrivit instanţei supreme, Primăria Chişinău a revenit ulterior asupra deciziei adoptate şi a anulat actele respective, dar a invocat în acest sens un motiv formal, şi anume "imposibilitatea identificării monumentului de arhitectură", deşi, potrivit actelor eliberate, acesta era identificat.

"Primăria Chişinău este cea care trebuie să poarte răspundere privind demolarea acestui monument, dar nu compania "Leopress". În prezent Primăria nu numai că se eschivează de la răspundere, pe care o transpune asupra instanţelor de judecată, dar mai şi protestează împotriva ilegalităţilor pe care le-a comis", se arată în comunicat.

Monumentul de arhitectură de importanţă naţională de pe strada Vlaicu Pîrcalab, 71 a fost construit la începutul secolului XX şi a fost înscris în anul 1993 în Registrul monumentelor R.Moldova ocrotite de stat. În noaptea de 22 iunie curent acesta a fost demolat, cu excepţia faţadei.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

T