Economic

Amânarea numirii noilor membri ai Curţii de Conturi va tergiversa adoptarea bugetului

Dacă până la vacanţa deputaţilor Parlamentul nu va numi noii membri ai Curţii de Conturi, bugetul naţional va întâmpina mari probleme la toamnă, a declarat preşedintele instituţiei, Serafim Urecheanu.
Info-Prim Neo, 4 iulie 2011, 11:59

Curtea de Conturi are 7 membri, mandatele a 5 dintre care au expirat. „Dacă Parlamentul pleacă în vacanţă fără să-i numească, în toamnă vom avea probleme, pentru că fără raportul Curţii de Conturi bugetul nu va putea fi aprobat", a menţionat Serafim Urecheanu.

În acest moment Curtea de Conturi nu are cvorum şi nu poate lua decizii. Totuşi, preşedintele curţii susţine că instituţia este funcţională. „Deocamdată, suntem 2, mai trebuie să fie încă cinci membri. Dar deocamdată totul este în ordine, nu putem lua decizii, dar auditorii noştri muncesc, pregătesc materialele. Deocamdată lipsa membrilor Curţii de Conturi nu afectează activitatea noastră. Dar pentru viitor, bineînţeles, este strict necesar ca în cei mai limitaţi termeni să fie numiţi noii membri", a declarat Serafim Urecheanu.

Deputaţii ies în vacanţă la începutul lui august.

Curtea de Conturi are 150 de angajaţi şi este unica autoritate publică a statului care exercită controlul asupra formării, administrării şi utilizării resurselor financiare  publice şi administrării patrimoniului public, prin realizarea auditului extern în sectorul public în calitate de instituţie supremă de audit. Serafim Urecheanu deţine funcţia de preşedinte din 21 aprilie curent.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T