Integrare europeană

Preşedintele Consiliului European vine la Chişinău

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, întreprinde o vizită în Republica Moldova miercuri, 6 iulie. Potrivit serviciului de presă a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), înaltul oficial european va avea un şir de întrevederi cu oficialii moldoveni, inclusiv cu reprezentanţii opoziţiei.
Info-Prim Neo, 6 iulie 2011, 10:25

Serviciul de presă al MAEIE spune că preşedintele Consiliului European va ajunge în Moldova la ora 12.00. Herman Van Rompuy va fi însoţit de soţia sa Geertrui. Oficialul european va fi întâmpinat la Aeroportul Internaţional Chişinău de către prim-ministrul Vlad Filat şi soţia sa Sanda.

Herman Van Rompuy se va întâlni cu Vlad Filat la ora 12.35, după care va urma o conferinţă de presă comună. Totodată, oficialul european va avea întrevederi şi cu preşedintele-interimar, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, la ora 13.40.

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, pe agenda de lucru a preşedintelui Consiliului European figurează întrevederi cu Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, şi cu Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniştilor. Aceste întrevederi vor avea loc în după amiaza zilei, în jur de ora 16.00.

Anterior, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu anunţa că Herman Van Rompuy va ţine un discurs în faţa deputaţilor moldoveni. Potriivit lui, cu această ocazie va fi organizată o şedinţă festivă a Legislativului.

Herman Van Rompuy vine în Republica Moldova la invitaţia premierului Vlad Filat, care a fost făcută în cadrul vizitei sale la Bruxelles din 25 martie 2011.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T