Integrare europeană

Situaţia din Moldova a fost subiect de discuţii în Germania

La Berlin s-a desfăşurat masa rotundă "Republica Moldova: între integrarea europeană şi criza politică", care a fost organizată în comun de Forumul germano-moldav şi Academia Europeană de la Berlin, cu sprijinul Fundaţiei Hans-Seidel.
INFOTAG, 6 iulie 2011, 16:25

Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene a relatat că la lucrările şedinţei a participat şi ministrul Iurie Leancă, care a ţinut un discurs.

În cadrul vizitei de două zile el a avut o întrevedere cu omologul său german, Guido Westerwelle, căruia i-a vorbit despre ultimele evoluţii din Republica Moldova, despre progresele ţării în dialogul cu Uniunea Europeană, precum şi despre reglementarea conflictului transnistrean.

Guido Westerwelle a salutat transformările care au loc în republică şi a reconfirmat angajamentul Germaniei în susţinerea parcursului european al Moldovei.

Iurie Leancă a avut, de asemenea, o întrevedere cu preşedintele Comisiei pentru Politică Externă a Bundestagului german, Ruprecht Polenz, cu consilierul pentru politică externă şi de securitate al Cancelarului federal, Christoph Heusgen, cu consilierul pentru afaceri europene al Cancelarului federal, Uwe Corsepius, cu purtătorul de cuvânt pentru politica externă a fracţiunii creştin-democrate din Bundestag şi membru al Comisiei pentru politică externă, Philipp Missfelder, şi cu preşedintele Forumului germano-moldav, Manfred Grund.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

T