Economic

Veniturile la bugetul Chișinăului sunt mai mici cu 16 mil. lei faţă de anul trecut

În prima jumătate a acestui an veniturile la bugetul Chișinăului sunt mai mici cu 16 mil. lei faţă de anul trecut
INFOTAG, 12 iulie 2011, 10:48

Şefa Direcţiei Finanţe din cadrul primăriei Veronica Herţa, a spus că veniturile de bază constituie circa 872 mil. lei.

"Cei mai mulţi bani, peste 600 mil. lei, au fost acumulaţi din venituri proprii ale primăriei, precum impozitul pe venit din salariu", a specificat Herţa.

Şefa Direcţiei finanţe a spus că din vânzări şi privatizarea bunurilor proprietate publică la buget au fost acumulaţi peste 64 mil. lei.

"Totodată în prima jumătate a acestui an au fost executate cheltuieli în sumă de 1,26 mlrd. lei, faţă de 1,511 mlrd. lei cât a fost preconizat. Cei mai mulţi bani au fost alocaţi pentru întreţinerea instituţiilor de învățământ şi salarizarea cadrelor didactice - 510 mil. lei şi pentru asistenţa socială şi achitarea compensaţiilor - 144 mil. lei", a precizat Herţa.

Potrivit ei, în condiţiile în care veniturile au fost mai mici, cheltuielile au fost acoperite din soldul disponibil la începutul anului în valoare de peste 60 mil. lei.

Pentru anul 2011 la bugetul municipal au fost planificate venituri în sumă de peste 1,870 mlrd. lei şi cheltuieli de aproape 2 mlrd. lei. Deficitul urmează a fi acoperit din vânzarea şi privatizarea bunurilor proprietate publică.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

 

T