Economic

Sindicatele din Moldova creează Centrul Internaţional al Dialogului Social

Sindicatele din Moldova îşi anunţă intenţia de a crea Centrul Internaţional al Dialogului Social, care să servească drept platformă pentru examinarea, analiza şi promovarea ideilor privind îmbunătăţirea conlucrării între sindicate, patronat şi organele puterii. Despre aceasta a menţionat preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, Oleg Budza, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţi ai Organizaţiei Internaţionale a Muncii.
Info-Prim Neo, 14 iulie 2011, 11:07

„Dezvoltarea dialogului social este foarte importantă nu numai pentru sindicate, dar şi pentru societate în ansamblu. În prezent există îndoieli privind eficienţa negocierilor, care se susţin în format tripartit. Noi sperăm că organizarea Centrului Internaţional al Dialogului Social va permite de a ameliora substanţial situaţia", a menţionat preşedintele CNSM.

Iniţiativa este parte a modernizării în complex a mişcării sindicale în Moldova. La Institutul Muncii, care este un centru de pregătire a cadrelor sindicale, se desfăşoară lucrări pentru amenajarea unei săli care va fi parte a Centrului Internaţional al Dialogului Social.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T