Integrare europeană

UE alocă Moldovei 78 mln euro pentru reforma justiţiei şi dezvoltarea energetică

Comisia Europeană a adoptat Programul anual de activităţi 2011 pentru Republica Moldova, în valoare de 78,6 milioane de euro. Fondurile sunt pentru dezvoltarea ţării în sectorul energiei şi justiţiei.
Info-Prim Neo, 14 iulie 2011, 11:54

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene, în domeniul energiei, programul va promova cercetarea potenţialului de energie regenerabilă şi va susţine campanii de sensibilizare a opiniei publice privind eficienţa energetică şi energia regenerabilă.

În sectorul justiţiei, pachetul de asistenţă va contribui la îmbunătăţirea eficienţei sistemului de justiţie, de exemplu prin furnizarea de consultanţă şi asistenţă pentru instituirea unei autorităţi de coordonare a sectorului judiciar.

„Această decizie confirmă angajamentul nostru total de a continua sprijinirea eforturilor Republicii Moldova în obţinerea rezultatelor concrete în procesul de implementare a reformelor, ajutând ţara să se apropie de Uniunea Europeană", a declarat comisarul european pentru extindere şi politica europeană de vecinătate, Štefan Füle.

Programul anual de activităţi 2011 pentru Republica Moldova a fost aprobat de către Comisia Europeană pe 13 iulie.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T