Social

Doi poliţişti au fost condamnaţi în dosarul surorilor Radu

Doi poliţişti, o femeie şi un bărbat, au fost condamnaţi vineri, 15 iulie, de către Judecătoria sectorului Centru în unul din dosarele "7 aprilie 2009". Este vorba de dosarul surorilor Radu, Oxana şi Ludmila, care au fost maltratate în comisariat, impuse să de dezbrace şi înjosite de poliţişti. Inculpaţii au fost condamnaţi la detenţie cu suspendare. Ambii au fost eliberaţi şi din funcţiile de colaboratori de poliţie.
Info-Prim Neo, 15 iulie 2011, 14:40

Bărbatul a primit 6 ani de detenţie, cu 5 ani de suspendare, iar femeia 5 ani de închisoare cu suspendare. Asta înseamnă că, dacă timp de 5 ani vor încălca legea, vor ajunge după gratii pe 6 şi, respectiv, 5 ani.

Condamnaţii nu au făcut declaraţii pentru presă. Avocata victimelor, Natalia Moloşag, a declarat că sentinţa de astăzi este o victorie a surorilor Radu. „În sfârşit au simţit o recompensă pentru toate suferinţele de care au avut parte. Este o victoria a tuturor avocaţilor care au apărat victimele evenimentelor din aprilie 2009, deoarece este prima condamnare în baza articolului 309 al Codului Penal, care se referă la crimă, tortură şi altele", a declarat avocata. Reclamantele nu au fost prezente la şedinţă.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel în termen de 15 zile.

Una dintre surori, Oxana Radu, a fost premiată de ONU în Moldova pentru contestarea impunităţii în evenimentele de la 7 aprilie 2009.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T