Social

Curţile spitalelor şi şcolilor ar putea avea în curând camere video

În curţile instituţiilor medicale şi celor de învăţământ din Chişinău ar putea să apară camere video de supraveghere. Este o iniţiativă a primarului general. Dorin Chirtoacă a explicat că această necesitate apare pentru a evita încălcarea ordinii publice, dar şi cazurile şocante, cum a fost cel de săptămâna trecută, când o tânără însărcinată a fost violată chiar în curtea unei maternităţi.
Info-Prim Neo, 18 iulie 2011, 10:45

„Metodele sovietice, când instituţiile medicale sunt păzite de către paznici, sunt învechite şi, după câte observăm, nu prea au rezultate. Camerele video ar putea asigura ordinea publică, dar, totodată, s-ar evita cazurile neplăcute, când oamenii sunt agresaţi în stradă sau în instituţii bugetare", a menţionat Dorin Chirtoacă în şedinţa operativă de la Primărie.

Primarul a solicitat poliţiei municipale şi direcţiilor de profil să prezinte propuneri pentru o mai bună asigurare a ordinii publice în scoli, policlinici şi spitale. „Pentru anul viitor ar trebui să propunem principalele artere unde ar trebui instalate camere video", a adăugat Dorin Chirtoacă.

În 11 iulie, o gravidă care mergea la un control de rutină la Maternitatea nr. 2 din capitală a fost violată în curtea instituţiei. Şeful poliţiei municipale, Silviu Muşuc, a declarat că în acest caz există deja un suspect, însă a evitat să ofere detalii pentru a nu prejudicia ancheta.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T