Economic

"MOLDOVAGAZ" speră să încheie un contract cu "GAZPROM" pentru cinci ani

"Moldovagaz" şi acţionarul ei majoritar "Gazprom" din Rusia consideră raţional să încheie un contract pentru livrarea gazului în Moldova, ca şi în cazul contractului actual, pe termen lung - cinci ani. La această înţelegere s-a ajuns în cadrul vizitei la Moscova a delegaţiei moldoveneşti în frunte cu viceministrul Economiei, Ilarion Popa.
INFOTAG, 19 iulie 2011, 10:52

Surse din cadrul administraţiei "Moldovagaz" au relatat că delegaţia s-a întâlnit cu vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al "Gazprom", Alexandru Medvedev, pentru a discuta condiţiile contractului privind livrarea gazului natural în Moldova începînd din 2012.

Pentru a discuta detaliat condiţiile contractului, părţile au creat un grup de lucru din care fac parte reprezentanţii "Gazprom", ai Ministerului Economiei şi ai "Moldovagaz". Grupul urmează să coordoneze toate aspectele legate de condiţiile noului proiect al contractului privind livrarea gazului în Moldova, precum şi cele legate de modalitatea de formarea a preţului la gaz.

Părţile au convenit să desfăşoare lunar întâlniri ale grupului de lucru, pentru a pregăti proiectul contractului, care va fi discutat în octombrie în cadrul vizitei lui Medvedev la Chişinău. Semnarea documentului este planificată până la finele anului 2011.
Contractul de livrare a gazului a fost semnat la 29 decembrie 2006. Costul gazului natural a fost calculat după o formulă europeană.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

T