Social

PL propune castrarea violatorilor

Deputatul Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a înaintat o iniţiativă legislativă Biroului permanent al Parlamentului, care prevede ca violatorii să fie castraţi chimic. Potrivit deputatului, această modificare legislativă va descuraja şi va ţine departe subiecţii infracţionalităţii sexuale, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă al PL.
Info-Prim Neo, 21 iulie 2011, 10:18

Iniţiativa legislativă prevede ca pentru pedofilie castrarea chimică să fie obligatorie, iar pentru alte infracţiuni grave ce atentează la libertatea şi inviolabilitatea sexuală a persoanei - ca măsură aplicabilă după caz la individualizarea pedepsei.

Esenţa acestei sancţiuni, castrare chimică, constă în administrarea unui medicament special, tratament ce are finalitate inhibarea ireversibilă a dorinţelor sexuale a criminalilor, menţionează autorul proiectului. Castrarea chimică se va efectua de către instituţiile medicale în comun cu instituţiile penitenciare, conform unui Regulament aprobat de Guvern, în primele 3 luni de ispăşire a pedepsei, după pronunţarea deciziei definitive de condamnare.

Potrivit statisticilor oficiale, în ultimii cinci ani 15 persoane au fost trase la răspundere penală în mod repetat pentru săvârşirea infracţiunilor sexuale îndreptate împotriva minorilor.

Potrivit unor studii în domeniu, indiferent de prezenţa sau absenţa unui tratament obligatoriu, re-comiterea unei infracţiuni de pedofilie are loc în intervalul de doi ani după eliberare din detenţie.

În Germania, în urma castrării chimice benevole a persoanelor care au comis violuri în privinţa minorilor, recidiva privind violul s-a redus de la 84% la 3%.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T