Politic

Este foarte târziu să se discute despre un Acord la nivel local, Vlad Filat

Preşedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat susţine că este mult prea târziu să se discute despre un eventual Acord la nivel local.
Info-Prim Neo, 21 iulie 2011, 10:59

El afirmă că a fost ratată posibilitatea de creare a Alianţelor democratice în toate cele 26 de raioane în care a fost posibilă crearea Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) la nivel local. „Este şi aceasta o lecţie care sper să fie trasă de către toţi", a declarat Vlad Filat după şedinţa de miercuri seara a Consiliului Alianţei.

„Propunerea care a fost lansată de către noi a fost una justă care îşi demonstrează justeţea prin realitatea de astăzi. Până la urmă, oamenii au fost aleşi în fiecare raion în parte şi, desigur, urma să le oferim dreptul ca dânşii să decidă cum sunt formate aceste alinaţe", a spus Vlad Filat.

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a evitat să vorbească la acest subiect.

În luna iunie, componentele AIE, au convenit asupra semnării unui Acord la nivel local, pentru constituirea majorităţii şi paratajarea funcţiilor în Consiliile de nivelul doi, ale în urma scrutinului din 5 iunie 2011. Însă din cauza neînţelegerilor, Alianţa nu a ajuns la un numitor comun.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T