Social

Peste o mie de consumatori cu datorii la căldură au fost preîntâmpinaţi sau amendaţi

Comisiile administrative din cadrul preturilor au intensificat examinarea proceselor-verbale ale persoanelor care au datorii la plata facturilor pentru energia termică. De la începutul anului, la comisii au fost depuse pentru examinare 6120 de procese-verbale, iar 1304 de persoane au fost deja fie preîntâmpinaţi, fie amendate, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă al SA „Termocom”.
Info-Prim Neo, 22 iulie 2011, 10:03

Persoanele fizice care au datorii la plata pentru energia termică sunt sancţionate cu amendă de la 200 la 1000 lei sau cu muncă în folosul comunităţii de 30 de ore, iar persoanele juridice - cu o amendă de la 2000 la 6000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 30 la 60 ore.

Amenda urmează a fi achitată la filialele Băncii de Economii. În cazul în care contravenientul plăteşte amenda în cel mult 72 de ore, este în drept să achite doar 50% din sumă. Iar în cazul neachitării benevole, decizia emisă se transmite în termen de 10 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii către executorul judecătoresc pentru urmărirea forţată a amenzii.

SA „Termocom" atenţionează că doar prin achitarea integrală şi în termen a datoriilor pentru energia termică consumată, debitorii vor evita acumularea plăţilor suplimentare cum ar fi sancţiunile administrative, cheltuielile de judecată, cheltuielile de executare etc. Facturile pentru încălzire pot fi achitate la oficiile poştale şi instituţiile bancare, precum şi în Centrul comercial al SA „Termocom", cu sediul pe str. T. Vladimirescu, 6.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T