Social

Kremlinul a început distribuirea unui ziar federal în Transnistria

În Transnistria a fost distribuit, în premieră, cu un tiraj de cinci mii de exemplare, ziarul „Rossiskie vesti” („Noutăţi ruseşti”) din Rusia, care îi are printre fondatori pe Direcţia pentru treburile preşedintelui Federaţiei Rusiei.
MONITOR MEDIA, 22 iulie 2011, 10:42

Publicaţia a fost distribuită atât la Tiraspol, cât şi în centrele raionale din regiune.

Cu ocazia lansării în Transnistria, „Rossiskie vesti" a anunţat că demarează proiectul special „Ştiri din statul transnistrean" („Новости приднестровского государства"). Asta pentru ca elita politică rusă să înţeleagă esenţa proceselor care au loc aici, menţionează publicaţia rusească.

Potrivit ziarului, Moscova va trebui, mai devreme sau mai târziu, să soluţioneze problema transnistreană. Publicaţia scrie că în cazul în care Moscova va recunoaşte Transnistria, autorităţile de la Chişinău îi vor fi recunoscătoare pentru tăierea „nodului moldovenesc".

Redacţia ziarului moscovit declară tranşant că distribuţia ziarului în regiune este aportul pentru care îl aduce în sensul că Transnistria va fi recunoscută în curând de comunitatea internaţională.

„Rossiskie vesti" este o publicaţie săptămânală, editată de Fondul Culturii Ruse, Uniunea cinematografilor din Rusia şi Direcţia pentru treburile preşedintelui Federaţiei Rusiei.

 

T