Economic

Deputaţii nu pot ajunge la o înţelegere privind demonopolizarea comerţului cu deşeuri de metale

Deputaţii nu pot ajunge la o înţelegere privind demonopolizarea comerţului cu deşeuri de metale.
INFOTAG, 25 iulie 2011, 10:06

Un proiect de lege în acest sens urma să fie adoptat vineri în lectură finală, Parlamentul însă a amânat examinarea chestiunii din motiv că "nu au fost rezumate toate amendamentele la lege".

"Comisia economie, buget şi finanţe nu s-a putut pronunţa asupra unor amendamente. Am decis să le punem la vot în Parlament", a explicat preşedintele Comisiei, liberal-democratul, Veaceslav Ioniţă.

Speakerul Marian Lupu l-a mustrat pe deputat pentru că nu a pregătit din timp rezumatul tuturor amendamentelor.

"În şedinţe mi se fac deseori observaţii precum că nu este ordine în sală, că nu aveţi proiecte. Ce fel de ordine vreţi, dacă veniţi nepregătiţi la şedinţe. La comisie ce aţi făcut? De ce nu aţi pregătit pachetul de acte?", s-a adresat Lupu către Ioniţă.

Deputatul liberal-democrat, Simion Furdui, i-a luat apărarea colegului său de fracţiune, acuzând democraţii că "vin cu amendamente înainte de şedinţă".

"În fiecare zi, deputaţii vin cu noi amendamente în cadrul comisiei, iar noi nu reuşim să le examinăm pe toate. Am impresia că totul se face intenţionat pentru tergiversarea adoptării legii", a spus el.

Deputaţii au decis să prezinte propunerile pe care le mai au privind legea în cauză până luni, astfel încât comisia să le examineze până la şedinţa Parlamentului de joia viitoare.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

T