Integrare europeană

Polonia va ajuta moldovenii să circule liber în UE

Polonia ne va ajuta să circulăm liber în Uniunea Europeană. O promisiune în acest sens a fost făcută de către mareşalul Seimului Republicii Polone, Grzegorz Schetyna.
INFOTAG, 26 iulie 2011, 11:08

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău, el a subliniat că "aşa cum relaţiile dintre Polonia şi Moldova sunt foarte bune, tot aşa trebuie să fie şi relaţiile dintre UE şi orice stat din Parteneriatul Estic".

"Noi vom sprijini aspiraţiile de aderare la UE ale ţării dvs. Acestea sunt vizibile şi puternice. Vă vom ajuta, după posibilităţi, la toate etapele, inclusiv vă vom sprijini în obţinerea dreptului de a călători în UE fără vize", a spus Schetyna.

Preşedintele interimar, Marian Lupu, a adăugat că Polonia ne va asista în realizarea celei de-a doua etape din Planul de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize.

"De asemenea, ni s-a promis că negocierile privind Acordul de liber schimb vor începe în acest an", a specificat Lupu.

Potrivit lui, lipsa deputaţilor comunişti (patru la număr) de la şedinţa de constituire a Adunării Parlamentare RM-Polonia nu va periclita funcţionarea eficientă a organului.

"Nu este prima experienţă de acest gen, când comuniştii au boicotat întrevederi la nivel înalt. Important este că opoziţia nu a fost marginalizată, ea a fost invitată la eveniment, însă a ales să nu vină", a opinat Lupu.

Preşedintele interimar a menţionat că următoare şedinţă a Adunării Parlamentare RM-Polonia va avea loc în Varşovia la începutul anului viitor.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

T