Integrare europeană

Vlad Plahotniuc: „Cred că Moldova poate învăţa de la Cipru câteva lecţii importante”

„Exemplul Ciprului reprezintă pentru Moldova un precedent istoric elocvent prin combinarea a două procese care se suprapun - integrarea europeană şi reglementarea unui conflict separatist”, a declarat prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc, în cadrul întrevederii cu Yiannakis Omirou, preşedintele Camerei reprezentanţilor Republicii Cipru.
Info-Prim Neo, 27 iulie 2011, 10:18

La rândul său, Yiannakis Omirou şi-a expus opinia cu privire la soluţionarea conflictului transnistrean: „Vă ofer un sfat: înarmaţi-vă cu principiile dreptului internaţional în legătura cu problema scindării ţării şi odată ce sunteţi gata să depuneţi cererea de aderare - prezentaţi-le UE", a spus el. În acest context, Vlad Plahotniuc a declarat că Moldova poate învăţa de la Cipru câteva lecţii importante.

Prim-vicepreşedintele Parlamentului a precizat că este satisfăcut de parteneriatul stabil si durabil, existent dintre Republica Moldova şi Cipru. „Apreciem cooperarea şi sprijinul reciproc existent în cadrul organizaţiilor interparlamentare, în special, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), Adunarea Parlamentară a OSCE, Uniunea Interparlamentară.

Este un sprijin important pentru Republica Moldova, in special, în contextul eforturilor de soluţionare a problemei transnistrene. Spre regret, Republica Moldova, ca şi Cipru, se confruntă de mai mulţi ani cu problema separatismului",a spus Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc i-a adresat o invitaţie lui Yiannakis Omirou de a efectua o vizită la Chişinău din partea dlui Marian Lupu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova.

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc a efectuat o vizită de lucru la Camera reprezentanţilor Republicii Cipru. Agenda de lucru a inclus un şir de întrevederi cu membrii Camerei reprezentanţilor din Nicosia şi cu Yiannakis Omirou, preşedintele Camerei reprezentanţilor Republicii Cipru, notează Info-Prim Neo cu referire la serviciul de presă al Parmaentului.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T