Integrare europeană

În toamnă vin în Moldova alţi doi comisari europeni

După vizita recentă a preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, în Republica Moldova se aşteaptă vizita altor doi oficiali europeni de cel mai înalt rang – Algirdas Šemeta, Comisar european pentru impozitare şi uniune vamală, audit şi antifraudă, şi Günther Oettinger, Comisar european pentru energie. Un anunţ în acest sens a făcut şeful Delegaţiei Uniunii Europene, Dirk Schuebel, în cadrul unui briefind de presă.
Info-Prim Neo, 27 iulie 2011, 15:47

„Am fost foarte încântat de vizita preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, care a avut loc în luna iulie. A fost un exemplu perfect al relaţiilor tot mai strânse şi mai strânse dintre Republica Moldova şi UE. Pot să vă informez, de asemenea, că prim-ministrul Vlad Filat a înaintat o invitaţie şi Comisarului pentru energie, dar încă nu a obţinut un răspuns în acest sens. Însă avem deja un răspuns pozitiv din partea Comisarului pentru impozitare şi uniune vamală, audit şi antifraudă care urmează să vină în vizită în Republica Moldova în octombrie. Încercăm să obţinem şi vizita Comisarului pentru energie în luna octombrie, atunci când o să avem summit-ul pieţei pentru energie aici, în Republica Moldova", a spus Dirk Schuebel.

„Pe parcursul a aproape doi ani am intensificat contactele noastre, vizitele în ambele direcţii, am deschis foarte multe domenii de negocieri de importanţă atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru Uniunea Europeană. Acest lucru ne-a permis să ajungem să ne cunoaştem mai bine şi acesta este un aspect foarte important. Acuma cunoaştem, cred eu, mai bine punctele forte, dar, de asemenea, şi punctele slabe. Aceasta este altă realizare importantă a Alianţei pentru Integrare Europeană", a concluzionat Dirk Schuebel.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T