Integrare europeană

Paşapoartele biometrice se ieftinesc

De la 1 august, paşapoartele biometrice vor costa mai puţin cu aproape 10%. Despre aceasta a anunţat, la o conferinţă de presă, ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, Pavel Filip.
Info-Prim Neo, 28 iulie 2011, 15:01

Potrivit oficialului, reducerea costului paşapoartelor este posibilă datorită lansării la ÎS „Registru" a procesului de restructurare. Din martie, când a fost schimbată conducerea întreprinderii, cheltuielile au fost reduse cu aproape 18 milioane de lei.

Astfel, de la 1 august, paşapoartele perfectate în 30 de zile vor costa 700 lei, iar în 15 zile - 900. În regim de urgenţă de 10 zile paşaportul va costa 1000 lei. Cu 100 de lei mai scump vor da cei care vor avea nevoie de paşaport în 5 zile. Perfectat în 24 de ore, paşaportul costă 1200 de lei, iar în 6 ore - 1400 lei, adică dublu faţă de preţul pentru perioada de perfectare de 30 de zile.

„Unele elemente ale procesului de restructurare şi de optimizare a cheltuielilor la ÎS „Registru" nu pot să dea efecte imediate. Noi vom continua acest proces. Unul din efectele scontate este micşorarea costurilor la perfectarea paşaportului biometric", a declarat ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.

De la începutul anului au fost perfectate 156 de mii de paşapoarte biometrice.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T