Politic

Liberalii au împiedicat extinderea atribuţiilor premierului Vladimir Filat

Deputaţii Partidului Liberal (PL) au împiedicat extinderea atribuţiilor premierului Vladimir Filat. În şedinţa de joi a Parlamentului, a fost examinat un proiect de lege prin care premierul va fi împuternicit să dispună eliberarea imediată a bunurilor materiale din rezervele statului fără de o decizie în acest sens a Guvernului.
INFOTAG, 28 iulie 2011, 17:57

Liberal-democraţii susţin că această împuternicire "va crea condiţii pentru a interveni operativ la realizarea măsurilor de lichidare a consecinţelor calamităţilor naturale şi în situaţii de maximă urgenţă".

"În caz de o tragedie, Doamne fereşte, premierul va putea lua decizii prompte în scopul ajutorării populaţiei. În situaţii excepţionale, premierul are povara de a lua decizii imediate, căci el este şi preşedintele Comisiei pentru situaţii excepţionale", a spus Streleţ.

Deputaţii liberali consideră că liberal-democraţii exagerează în aprecierile lor.

"Nu aduceţi drept motiv salvarea cetăţenilor, în acest scop poate fi convocată de urgenţă o şedinţă de Guvern. Apoi, mai există Comisia situaţii excepţionale de pe lângă Executiv, care are sarcina să reacţioneze în cazuri de forţă majoră", a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

Pentru lărgirea atribuţiilor premierului au votat 40 deputaţi liberal-democraţi şi democraţi, iar liberalii s-au abţinut. Ca rezultat, proiectul de lege a fost respins.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

T