Politic

Rudele deputaţilor au devenit motiv de scandal în Parlament.

Joi, Parlamentul a adoptat nişte amendamente care reglementează modul în care funcţionarii, demnitarii, procurorii, magistraţii prezintă declaraţiile pe venit şi proprietate.
INFOTAG, 29 iulie 2011, 09:00

Mărul discordiei l-a constituit declaraţia de interese în care, potrivit amendamentelor, trebuiau incluse şi rudele de gradul doi.

Deputaţii liberali, democraţi şi liberal-democraţi s-au revoltat, pe motiv că ei nu-şi cunosc toţi verişorii şi alte rude de gradul II pentru a-i introduce în declaraţia de interese. După aproape o oră de dezbateri, deputaţii au decis să se limiteze doar la declararea intereselor în ceea ce ţine de rudele de nivel I.

Potrivit amendamentelor, Comisia de Integritate va publica pe pagina ei web declaraţiile pe venit, proprietate şi interese în termen de 30 de zile cu excepţia declaraţiilor ofiţerilor Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Nedepunerea declaraţiilor, în termenele stabilite de lege, va fi pedepsită potrivit Codului contravenţional, iar prezentarea datelor inexacte sau incomplete va fi sancţionată conform Codului penal.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

T