Integrare europeană

Sergiu Ostaf: Primele rezultate în reforma poliţiei se vor face vizibile spre sfârşitul anului 2011

Intenţiile de reformare a sistemului poliţienesc sunt bune şi primi paşi sunt făcuţi în direcţie corectă, a declarat directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO), Sergiu Ostaf.
Info-Prim Neo, 1 august 2011, 13:48

"Avem 3-4 proiecte de legi care se referă la poliţie. Planul de acţiuni cu privire la reformarea sistemului poliţienesc prevede eliminarea serviciului de santinelă şi patrulare a ordinii publice, prin transmiterea acestor competenţe către carabinieri", a declarat Sergiu Ostaf.

Propunerile de reformă prevăd o mai mare depolitizare şi demilitarizare a aparatului central al poliţiei. Sergiu Ostaf anticipează că primele rezultate se vor face vizibile spre sfârşitul anului, când vor fi operate modificările.

Planul de reformare presupune 8 etape şi este orientat spre executarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în contextul Programului naţional de implementare a Planului de acţiuni Republica Moldova - Uniunea Europeană în domeniul liberalizării regimului de vize.

Impactul major care se aşteaptă a fi obţinut este prestarea serviciilor calitative de către MAI şi subdiviziunile subordonate, crearea unui sistem simplu şi accesibil a serviciilor şi asigurarea unui mecanism adecvat şi durabil de majorare a salariului angajaţilor.

sursa: Info-Prim Neo

 

T