Economic

Oficial moldovean: Experienţa Indiei în domeniul "e-guvernării" este extrem de necesar R. Moldova

Declaraţia a fost făcută de Secretarul General al Guvernului RM, Victor Bodiu, la Delhi, India, în timpul întrevederii cu Sachin Pilot, Ministrul de Stat pentru domeniul TIC, în cadrul vizitei desfăşurate în ţara asiatică, în perioada 1-5 august curent.
azi.md, 2 august 2011, 15:17

Victor Bodiu conduce delegaţia Republicii Moldova, din care mai fac parte experţi din cadrul Centrului de Guvernare Electronică, Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Cancelariei de Stat, cu suportul Băncii Mondiale, se menţionează într-un comunicat de presă al Guvernului RM.

În cadrul discuţiei purtate cu Sachin Pilot, oficialul moldovean a menţionat importanţa modernizării electronice şi a proiectelor privind e-guvernarea pentru Guvernul Republicii Moldova.

Bodiu a prezentat situţia în domeniu, subliniind că, în scurt timp, Centrul de Guvernare Electronică va lansa mai multe produse on-line.

"Experienţa Indiei în acest sens este extrem de necesară Republicii Moldova, cunoaştem că ţara Dvs. este unul din liderii mondiali la acest capitol", a spus Victor Bodiu.

Şeful Cancelariei de Stat s-a referit şi la necesitatea consolidării cooperării bilaterale dintre cele două state, precizînd că Moldova are ce oferi Indiei. În acelaşi timp, ţara noastră poate fi un bun partener în mai multe domenii.

Sachin Pilot a spus că, deşi Moldova este o ţară mică, dar cu un potenţial enorm în domeniul TIC.

Oficialul indian şi-a exprimat disponibilitatea de a oferi asistenţă R. Moldova, în particular Centrului de Guvernare Electronica.

În acest sens, oficialul indian a manifestat deschidere vizavi de lansarea unor proiecte comune în domeniul e-guvernării, inclusiv în ceea ce priveşte primirea la stagiu a experţilor moldoveni în instituţiile similare din India.

 

 

T