Politic

Protestatarii din centrul capitalei au intrat in parlament si dau foc la mobilier

Protestatarii din fata Parlamentului au dat foc la mobilier si calculatoare din birourile legislativului. In acelasi timp, multimea este improscata cu jeturi de apa din incinta Presedintiei si Parlamentului, pentru a-i dispersa, transmite Info-Prim Neo.
INFOTAG, 7 aprilie 2009, 14:06

2009-04-07/13:46/ Chisinau (IPN) Surse de la Spitalul de Urgenta din Chisinau au comunicat pentru agentie ca la spital au fost aduse mai multe persoane ranite, inclusiv politisti.

In jur de 15 mii de tineri, potrivit organizatorilor, protesteaza de dimineata in centrul capitalei. Acestia continua manifestatiile incepute in seara zilei de luni, 6 aprilie. Ei sunt nemultumiti de rezultatul alegerilor din 5 aprilie, considerande-le fraudate si cer repetarea scrutinului.

2009-04-07/11:47/ Protestul tinerilor in centrul capitalei ia amploare

Chisinau (IPN) In jur de 15 mii de tineri, potrivit organizatorilor, protesteaza de dimineata in centrul capitalei. Acestia continua manifestatiile incepute in seara zilei de luni, 6 aprilie.Ei sunt nemultumiti de rezultatul alegerilor din 5 aprilie, considerande-le fraudate si cer repetarea scrutinului. Protestatarii au aruncat cu oua si pietre in Presedintie si au spart geamuri. O masina de pompieri,venita la fata locului pentru a dispersa multimea cu jeturi de apa, a facut cale intoarsa dupa ce a fost inconjurata de protestatari si i-au fost sparte geamurile, transmite Info-Prim Neo.

Tinerii s-au adunat in Piata Marii Adunari Nationale, in fata Guvernului la ora 10.00, iar peste aproximativ 40 de minute s-au deplasat in mars in fata sediului Presedintiei. Traficul pe bulevardul Stefan cel Mare este blocat in perimetrul strazilor A. Puskin si N. Iorga, iar politistii redirectioneaza automobilele si transportul public pe strazile adiacente.

Tinerilor li s-au alaturat si politicieni, cu discursuri de solidarizare. Au fost observati Chiril Lucinschi si Oazu Nantoi de la Partidul Democrat (PDM), Mihai Godea, Calin Vieru si Iurie Leanca de la Partidul Liberal Democrat (PLDM) si Oleg Cernei de la Alianta „Moldova Noastra".

Catre ora 12.00, protestatarii au inceput a arunca cu oua, sticle din plastic in sediul Presedintiei, strigand: „Jos comunistii". Au spart cordonul de politisti si au stricat geamuri de la parter, deteriorand pavajul din fata cladirii si cateva scari. In altercatii a fost ranit si un politist.

La fata locului a venit si ministrul afacerilor interne, Gheorghe Papuc, insotit de viceministrul Valentin Zubic. Din toate partile Presedintiei apar tot mai multi politisti, sa asigure ordinea publica. Tot acolo a sosit o masina de pompieri, care era gata sa disperseaze multimea cu jeturi de apa, dar s-a retras dupa ce a fost asaltata.

Oleg Brega, primul presedinte al asociatiei civice Hyde Park, a declarat pentru Info-Prim Neo ca tinerii au transmis informatia despre actiune de la unul la altul.

Protestele continua la ora difuzarii stirii.

© Toate drept

T