Social

Protestatarii s-au împărţit în două tabere

Pe parcursul zilei de ieri, protestatari s-au împărţit în două tabere distincte: unul din faţa Parlamentului şi Preşedinţiei, devastate, şi altul din faţa Guvernului, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în faţa cărora au vorbit politicieni şi oameni de cultură.
azi.md, 8 aprilie 2009, 09:41
Foto: jurnaltv.md
Foto: jurnaltv.md

Clădirea Guvernului nu a fost atacată. Acolo s-a desfăşurat şi întâlnirea dintre Voronin, Lupu şi Greceanâi , pe de o parte, şi Chirtoacă, Filat, Urechean, pe de altă parte.

Până şi după întâlnire, liderii partidelor de opoziţie au  încercat să-i aducă pe cei din faţa Parlamentului şi Preşedinţiei în PMAN, dar fără succes.  

La ora 22-15, în clădirea Parlamentului se mai aflau protestatari care aruncau pe geamuri mobilă, hârtii, computere. Pe două geamuri de la etajele 6-7 ieşeau flăcări, dar pompierii nu se grăbeau să intervină, deşi se aflau lângă clădire. Poliţia, aliniată în spatele parlamentului, de asemenea nu reacţiona.  

Sediul Preşedinţiei a suferit mai puţin, în interiorul ei nu se aflau protestatari.

Mitingul din PMAN s-a terminat dupa 22, ultimul dintre politicenii vorbitori fiind Calin Vieru, fiul poetului Grigore Vieru, candidat pe lista PLDM. El i-a indemnat pe protestatari sa nu se lase provocati la violente, sa plece acasa si sa revina a doua zi, la 10-00.

T