Social

Liderul unui partid de opozitie acuza un deputat PCRM de trafic de influenta

Serafim Urecheanu, a declarat ca Petrenco, in calitatea sa de deputat, ar proteja activitati ilicite ale mamei si sotiei sale.
Info-Prim Neo, 26 noiembrie 2008, 17:25

Chisinau (IPN) Deputatul Partidului Comunistilor din Republica Moldova (PCRM), Grigorie Petrenco, este acuzat de coruptie. Invinuirile au fost lansate miercuri, 26 noiembrie, intr-o conferinta de presa, de catre liderul Aliantei „Moldova Noastra" (AMN). Serafim Urecheanu, a declarat ca Petrenco, in calitatea sa de deputat, ar proteja activitati ilicite ale mamei si sotiei sale, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit lui Urecheanu, mama lui Grigorie Petrenco, care este proprietarul unui liceu privat din sectorul Botanica al capitalei, nu achita Primariei municipiului Chisinau plata pentru chiria spatiului in care activeaza, prejudiciind astfel bugetul, si nu executa deciziile instantelor judecatoresti emise de cativa ani.

Liderul AMN spune ca deputatul Grigore Petrenco se face vinovat si de abuz de putere in protejarea activitatilor ilegale ale barului din sala delegatiilor oficiale din incinta Aeroportului International Chisinau. Localul ar fi sub patronajul sotiei lui Petrenco, a declarat Urecheanu. „Este un caz de coruptie totala. Preturile de aici sunt cu 200% mai mari decat preturile din oras", a mentionat sursa citata, adaugand ca a vorbit cu angajati ai localului, care i-au spus ca „acest bar functioneaza fara nici un document".

Serafim Urecheanu a declarat ca a adresat o interpelare catre Procuratura sectorului Botanica in acest caz.

Grigorie Petrenco nu a fost de gasit pentru a comenta acuzatiile care i se aduc.

T