Social

PRO TV Chisinau surprins de limbajul ofensator la adresa unei jurnaliste

„Suntem surprinsi ca un inalt demnitar recurge la un limbaj ofensator si la atacuri la adresa Tatianei Turcanu."
DECA-press, 1 decembrie 2008, 16:23

„Suntem surprinsi ca un inalt demnitar recurge la un limbaj ofensator si la atacuri la adresa Tatianei Turcanu. Consideram inacceptabil modul in care vicepresedintele Parlamentului s-a adresat ziaristei „PRO TV Chisinau" cu afirmatii de genul „duduie, sterge-ti mucii" si „n-o sa mai ai unde sa te prostituiezi", se mentioneaza intr-un comunicat al institutiei media, semnat de Catalin Giosan, directorul postului.

In acelasi timp, „PRO TV Chisinau" isi exprima, nedumerirea in legatura cu afirmatiile vicepresedintelui Parlamentului, potrivit caruia postul de televiziune se va inchide „foarte repede", comunica Agentia Monitor Media.
In discursul sau, tinut sambata la ASEM, Iurie Rosca a reluat acuzatiile ca in spatele postului „PRO TV Chisinau" s-ar afla serviciile secrete ruse si diferiti politicieni.

„PRO TV Chisinau" precizeaza ca aceste afirmatii sunt total deplasate si nefondate, se mentioneaza in comunicatul citat.

Amintim ca declaratiile ofensatoare la adresa jurnalistei de la postul „PRO TV Chisinau" au fost facute la finalul dezbaterilor din cadrul „ThinkMoldova" de la ASEM, un proiect apolitic realizat de tineri cu atitudine civica. Reporterul „PRO TV Chisinau" (Tatiana Turcanu) i-a solicitat lui Iurie Rosca explicatii pe marginea unor declaratii facute ce vizau postul de televiziune. Cel din urma insa a insultat jurnalista. „Duduie, dati-mi voie sa ma exprim romaneste: sterget-ti mucii. Ati trisat doua luni de zile, evitand sa raspundei in emisie directa cine sta in spatele celor peste 84% din actiuni ale postului. (...) Domnisoara, cauta-ti de lucru. Foarte repede nu o sa mai ai unde sa te prostituezi", au fost etichetarile lansate de Iurie Rosca la adresa jurnalistei.
Tot sambata un comportament brutal a avut cu o alta jurnalista (Sorina Obreja) de la „PRO TV Chisinau" si presedintele Vladimir Voronin.

T