Politic

CEC face apel către societate

Comisia Electorală Centrală (CEC) face apel către partidele politice, organizaţiile neguvernamentale, mass-media şi cetăţenii R. Moldova cu drept de vot să contribuie la buna desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerile din 29 iulie, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 16 iunie 2009, 12:55

2009-06-16/11:54/ Chisinau (IPN) CEC îndeamnă toţi actorii implicaţi, într-un fel sau altul, în procesul electoral să contribuie la desfăşurarea unei campanii electorale oneste, bazată pe principiile democraţiei, în condiţiile pluralismului politic şi cu respectarea libertăţii de exprimare, de gândire, secretul votului şi libertăţii presei.

„CEC cheamă toţi cetăţenii cu drept de vot să se implice activ în viaţa social-politică şi să participe la votare exprimându-şi anume în acest mod, civilizat şi democratic, atitudinea vizavi de situaţia din ţară şi forţele politice existente”, se arată în apel.

Comisia a reiterat necesitatea de a respecta prevederile legislaţiei electorale, precum şi disponibilitatea sa de a conlucra cu societatea civică în vederea bunei organizări şi desfăşurări a procesului electoral.

T