Politic

PLDM şi AMN sunt primele formaţiuni politice care s-au înregistrat la CEC

Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi Alianţa „Moldova Noastră” sunt primele formaţiuni politice care au depus documentele pentru înregistrare în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 29 iulie.
Info-Prim Neo, 17 iunie 2009, 16:46

2009-06-17/15:17/ Chisinau (IPN) Actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) au fost depuse concomitent, dar în birouri diferite, transmite Info-Prim Neo.

„Sperăm că după alegerile parlamentare anticipate vom avea o altă guvernare. De asemenea, credem că vom avea o campanie în care se vor respecta regulile de joc. În acelaşi timp, mizăm pe sprijinul observatorilor europeni, pentru desfăşurarea unor alegeri libere şi corecte”, a spus Leonid Bujor, candidat pe listele AMN.

Vlad Filat, liderul PLDM, însoţit de prim-vicepreşedintele partidului, Alexandru Tănase, a spus că se aşteaptă la o campanie electorală dură, pentru că „nu prea există premise pentru o campanie liberă”. „În campania actuală vom veni cu un mesaj clar, care u rmează să mobilizeze cetăţenii să voteze liber şi democratic”, a menţionat Filat.

Astăzi actele vor fi primite până la ora 16.00. La 17.00 va avea loc tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii prealabile de înscriere în buletinele de vot.

Începând de mâine, 18 iunie, documentele vor fi primite în zilele lucrătoare între orele 9.00 şi 16.00. Termenul limită pentru depunerea actelor este 7 iulie 2009, inclusiv.

În cursa electorală se pot înscrie candidaţi independenţi şi 28 de partide politice înregistrate la Ministerul Justiţiei.

T